Beste bezoekers,
James Ensor was tot aan zijn dood een actief lid van de Koninklijke Cercle Coecilia. Na de veel besproken studiereis naar het Parijse Montmartrekwartier en vooral het bezoek aan het Cabaret du Rat Mort op de Place Pigalle was hij de medebezieler voor het oprichten van een “Compagnie du Rat Mort” en in 1898 het organiseren van het eerste “Bal du Rat Mort”.
Tijdens het Ensorjaar willen we met dit uitzonderlijke galafeest Ensor eren en de sfeer van het Parijse cabaret opnieuw opwekken in het Oostendse Kursaal. Back to the Roots !
Er is een galadiner met Champagnereceptie , een oesterbar, een viergangenmenu van meesterkok Peter De Groote, lid van de Mastercooks of Belgium, een showoptreden van Parijse danseressen en een dansfeest, opgeluisterd door de Melody Makers Cocktailband.
De Delvauxzaal decoreren we met kopieën van de fresco’s uit het Parijse Café Rat Mort, meerdere oude “Ensorkoppen”, een reuzegrote “Dode Rat” en een replica van het Ensorschilderij “ De intrede van Christus in Brussel “.
Met de opbrengst van dit feest zullen er diverse goede doelen gesteund worden maar vooral LICHTBAKEN uit Oostende.
Met vriendelijke groet,
De voorzitter
Details van het Feest:
18.30 uur: Onthaal + vestiaire
19.00 uur: Champagnereceptie met diverse hapjes + sapjesbuffet en een oesterbar
20.00 uur: Diner
Zeewolfhaasje, sausje met venusschelpjes, jonge spinazie en zeekraal
*
Parelhoenfilet op z'n vel gebakken, Sherrysausje met beukenzwammetjes, geglaceerde groentjes en gratin torentje
*
Rode vruchten, koude sabayon en frambozensorbet
*
Feesttaart van Patisserie Van Mullem
Showoptreden met Parijse danseressen
22.00 tot 02.00 uur: Dansfeest met de Melody Makers Cocktailband
Kost: € 160 / persoon ( dranken inbegrepen tot einde diner )
Dresscode: "black tie" of bij voorkeur "Belle Epoque"
Deze bedrijven en overheden steunen ons bij de organisatie van dit uitzonderlijk galafeest: